Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, νόστιμο και… γρήγορα!
Υλικά
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
Αλάτι, κάρυ, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά
Ελαιόλαδο
1 κούπα ρυζάλευρο
1 αυγό
Για τη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 μανιτάρια πλευρώτους (τα μαύρα)
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
3 γλυκοπατάτες μωβ
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σ’ ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ρυζάλευρο. Ζυμώνουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το ρυζάλευρο σιγά σιγά.(Εάν κολλάει στο χέρι μας προσθέτουμε λίγο ρυζάλευρο ακόμα).
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 35 με 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Για τη σάλτσα: Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Τα σοτάρουμε ελαφρά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια και την σόγια σως και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να σιγομαγειρευτουν ενώ ανά διαστήματα τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ